• Terraced House, Highgate

    This project transformed an awkward Victorian terraced house into a spacious family home.  The design respects and restores the detail and finesse of the original house, while adding a new contemporary living space to the lower ground floor.  This comprised of excavating and underpinning more of the existing lower ground floor to create a large, dynamic open-plan kitchen, dining, playspace, utility and additional bathroom with gorgeous natural light.  The space transforms with circus silks for climbing, into a party space by night.   The

  • Island House - Garrick Eyot

    Site : an island on the Thames with height restrictions both at the upper and lower levels due to the high risk of flooding. The site was only 6x8m and in order to make a 3 bedroom house it was necessary to have two floors. In order to build lower than the environmental agency required, we built the house as a boat so that in the event of flooding, it had the ability both to be flood resistant and if necessary 'float'. There was no road access so construction took place on a pontoon and deliveries were made via river crossing.

  • Grayling House, Stoke Newington

    This project uses design to maximise the play of light, volume and playfulness in the conversion of a victorian terrace family home.  A decision was made to rebuild the first floor rear section in order to fully insulate these rooms.  This allowed for clever engineering to minimise the thickness of the floor construction and provide more head height to the ground floor kitchen space below.  The result meant the new ground floor extension feels very spacious.  The steel structure was left exposed - providing an option to hang a swing or h

  • Shakspeare House, Stoke Newington

    This Victorian terrace house was remodelled, removing an old draughty existing single-storey rear extension, with a two-storey extension.  The upper floor allowed for a new bedroom/study and utility room. The ground floor was opened up to integrate the living area with the garden so both spaces feel part of the other.  The sliding folding doors open neatly beneath a covered cedar canopy so the house can be opened in all weather conditions.  The kitchen wraps around the corner allowing for views of the garden while cooking.  Sliding pocke

  • Bathroom Exhibition Stand, Kohler, Wisconsin

    Woodland Sanctuary Bathroom, for the Kohler Design Centre in Wisconsin, USA, showcasing a newly-launched Kohler product range. 

    Using the concept of the bathroom as a personal sanctuary and retreat from daily life, a flexible space was created that would allow individual users to control the intimacy and configuration of the room. 

  • Exhibition Stand, WRAP

    Recycle Now stand, Ideal Home Show

    To design a stand that raises awareness of the Waste and Resources Action Programme (WRAP) and recycling amongst the exhibitor base and the general public. The aim of the stand was to show how people can recycle more in the home, to get them excited about new, recycled products and to show them that with recycling, the possibilities are endless. 

  • Magma store, Covent Garden

    Magma is a small British chain of shops selling art and design books and in this case design related products.   This was their first product store and so the inspiration for the store was taken from packaging design - corrugated cardboard became the sole material used for the interior architecture and shelving for this store.  The shelves, counter, display furniture, hanging racks, and partitions were all constructed from folded, stacked, or tubular treated cardboard.  

  • The Christie Cancer Hospital, Manchester

    The Alex Hall Relaxation room was designed as a sensual room for relaxation.  This was to provide a calming, multi-sensory and versatile space for patients, friends and relatives to relax before and after tests and treatment.  The room is to function both during the day and at night for in-patients of all ages to retreat, communicate, use the internet or watch films. 

  • Buxton House, Bethnal Green

    This small, 1980s terraced house was converted to provide contemporary, open-plan living in a city environment.  The ground floor was opened up entirely (using sprinkler systems to alleviate fire risk).  The house and garden are connected via new, large glass doors to the rear.  The first floor bathroom was integrated with the loft staircase, to maximise bedroom space. The loft was converted with an ensuite WC and open-plan bath, providing views over the city. 

  • Thames Barge, Faversham

    Having lived on this 1900 Thames grain barge for over ten years, the clients required a total re-design of their home, from its internal spaces to the furniture, to make it more efficient and appropriate to the way they lived. 

    The individual characteristics of the boat were retained, while the space was replanned to allow for new heating, lighting and services. The rooms were arranged either side of a central corridor, placing a new library and study in the bow, and an integrated kitchen, dining and lounge area to the stern. 

    Designed and completed with Oliver Heath.